Inke kwam er in haar tienerjaren achter dat ‘vrouw’ en ‘hetero’ labels zijn waarbij ze zich niet thuisvoelt. Na een lange zoektocht kwam ze erachter dat ‘gender’ een term is waar veel meer onder valt dan enkel ‘man’ en ‘vrouw’. Voor Inke was het duidelijk: ze plakt geen genderlabel op zichzelf. Ze voelt zich aangetrokken tot een persoon, niet tot een gender. Nu staat ze stevig in haar regenboogschoenen en zou liefst willen dat we op een dag alle hokjes omver kunnen blazen.

Ondertussen woont Inke regelmatig internationale LGBT+ conferenties bij. Ze gaf workshops rond dit thema in binnen- en buitenland. In 2018 stond ze oog in oog met neo-nazi’s in Oekraïne die het lokale LGBT+ festival wilden saboteren en ervoor zorgden dat Inke en andere genodigden moesten vluchten. Dit wakkerde haar strijdlust enkel meer aan. Deze thematiek staat centraal in de artikels die ze al schreef voor Charlie, De Morgen en ZIZO.

Naast haar werk als freelance journalist is ze actief als poetry slam artiest. Je kan haar via Studio Charlie boeken voor een performance. In haar woordspelingen gaat ze geen taboe uit de weg. Inke geeft ook workshops inclusief schrijven voor journalisten.